hr. drs. Asiskumar Gajadien

Commissies

Personalia:

Geboortedatum: 27 december 1967

Geboorteplaats: district Wanica

Woonplaats:  Wanica

Telefoon:8607021

E-mail: triconsr@yahoo.com

Burgerlijke staat: gehuwd

Kinderen: 2

Opleiding: Public Administration

Loopbaan: zie bijlage

Commissies: zie bijlage

 

 • ASIS GAJADIEN IN DE POLITIEK 
  Hij is vanaf zijn achttiende jaar lid van de VHP. 
  Alhoewel hij als jongere binnen de organisatie wordt gezien vormt de VHP reeds 23 jaren een wezenlijk onderdeel van zijn leven en heeft hij in deze periode continu zijn krachten gegeven aan de partij.

  Door degenen die hem kennen wordt Asis gekenmerkt als een rustige, eenvoudige maar bovenal eerlijke persoon die altijd zijn hart op zijn tong heeft ingeval hij iets onredelijk of onrechtvaardig acht. 

  Als ouder kind uit een arm gezin zag hij het als zijn plicht op zijn achttiende te beginnen met werken. Dit heeft hij vanaf die periode ook tevens succesvol kunnen combineren met zijn studie.

  Hij is afgestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit, richting Public Administration, met als afstudeeropdracht “Een algemene beschouwing van de interne democratie binnen politieke partijen in Suriname”. Daarvoor had hij reeds zijn MO-A opleiding afgerond, richting Natuurkunde en het NATIN, studierichting electrotechniek.

  Asis heeft verscheidene functies bekleed. Van eenvoudige reparateur bij Wong Sang Tsoi, tot SIEE-vertegenwoordiger van Suriname bij de OLADE. Tevens heeft hij op verscheidene middelbare scholen gedoceerd en verscheidene staffuncties bekleed bij de ministeries NH en OW. Sedert 1996 is hij onderdirecteur Administratieve Diensten bij het Ministerie van OW.

  Heel jong reeds had hij ook zitting in het bestuur van verscheidene organisaties met sociale, culturele doelstellingen of doelstellingen op het vlak van sport. Hij is er altijd bij wanneer zijn krachten nodig worden geacht om maatschappelijke noden te lichten. Het is hierdoor dat hij dwars door alle geledingen van de maatschappij erg graag gezien is en een bindende spill kan vormen voor ontplooiing van allerlei sociaal-maatschappelijk activiteiten. Hij geniet grote bekendheid als voorzitter van de Culturele Unie (CUS) die in de afgelopen jaren heeft gezorgd als paraplu organisatie van diverse sociaal-maatschappelijk en religieuze organisaties en kunnen noemen de Nationale Divali Manifestatie met de “Suriname Dia” als nieuw cultureel erfgoed voor Suriname en verder de ongekende viering van 135 jaar hindostaanse immigratie met internationale manifestaties gedurende een volle maand.
  Ook op buurt nivo heeft hij zijn verdienste gehad bijv. de uitvoering van diverse drinkwaterprojecten waarbij belangrijke woongebieden in Wanica van drinkwater zijn voorzien. 

  Kortom, een jonge hardwerkende Surinamer die zich van jongst af inzet op verschillende gebieden zoals sociaal, sport, economisch, cultureel, religieus, politiek en maatschappelijk met als doel verheffing van de Surinaamse samenleving. Dus een persoon met ervaring op verscheidene gebieden die van aanpakken weet wanneer zulks nodig is.
 • https://youtu.be/mVxYwvF4p4w - Bijdrage lid Gajadien Wet op de Staatsschuld

 • https://www.youtube.com/watch?v=QCJLJphJV9s - Bijdrage Lid Gajadien behandeling ontwerpwet terugroeping volksvertegenwoordigers
<< Terug naar leden