back menu

Vlaams Parlement start trainingen over verslaglegging en werkzaamheden commissiesecretaris

24-09-2024

De vier vertegenwoordigers van het Vlaams Parlement zijn aangevangen met trainingen verzorgen aan het personeel van De Nationale Assemblée (DNA). Op maandag 23 september 2024 mochten de juristen en de commissie-assistenten de spits afbijten.

De Vlaamse delegatie bestaat uit Stefaan Mergaerts (hoofdadviseur), Wilfred Van Vinckenroye (Commissiesecretaris Cultuur, Jeugd, Sport en Media), Stefan de Wilde (Communicatiemedewerker) en Toon Toelen (Informatiespecialist).

Technische samenwerking

Voor aanvang van de training hebben de medewerkers van het Vlaams Parlement een rondleiding gehad in beide gebouwen van het parlement. Daarna is de delegatie ontvangen door zowel de leiding van de griffie en het politiek college.

Parlementsvoorzitter Marinus Bee MSc. LL.B zegt dat de samenwerking tussen de twee parlementen vooral technisch is; een samenwerking op griffie niveau. “Dit betekent ongeacht welke politieke leiding komt, de samenwerking voortgezet kan worden”. Voorzitter Bee hoopt dat deze samenwerking lang zal duren.

Helikopter view

Vicevoorzitter drs. Dew Sharman zegt dat het altijd goed is wanneer externe mensen met een helikopter view feedback geven op de interne processen. Hij vroeg de delegatie om de tijd die zij hier doorbrengen te observeren en verbeterpunten aan te dragen om het werk- en denkniveau op te krikken.

De substituut-griffier, Naresh Algoe MPA LL.B zegt dat de onderwerpen van de trainingen zijn samengesteld naar aanleiding van de expertises van delegatieleden en de behoefte van het personeel in de DNA.

“De Surinaamse bevolking is zo vriendelijk. Het idee van een samenwerking is een prima idee. Het leren zal in beide richtingen zijn en hoeft niet beperkt te blijven tot deze week”, zei delegatieleider Mergaerts tijdens het kennismakingsbezoek met de leiding van het parlement. De delegatie blijft tot en met 27 september 2024 in Suriname.

 

 

 

Meer nieuws