Comite Generaal

Vergadering in Comité-Generaal

Natuurlijk zijn er hele bijzondere gevallen: wanneer er onderwerpen zijn die eerst door de parlementariërs besproken moeten worden, wordt ervoor gekozen om achter 'gesloten deuren' te vergaderen. Dat betekent dat er geen publiek aanwezig mag zijn. Dan wordt gezegd dat de vergadering in Comité-Generaal wordt gehouden.
IMG 2246

Gesloten deuren

Natuurlijk zijn er hele bijzondere gevallen: wanneer er onderwerpen zijn die eerst door de parlementariërs besproken moeten worden, wordt ervoor gekozen om achter 'gesloten deuren' te vergaderen. Dat betekent dat er geen publiek aanwezig mag zijn.

IMG_2492_2

Notulen

Als zo een vergadering plaatsvindt en er beslissingen worden genomen, blijven die geheim. Alle parlementsleden moeten het geheim houden. Pas wanneer anders wordt besloten tijdens een vergadering, kan de verplichting tot geheimhouding worden opgezegd. De griffier maakt wel notulen van de vergadering. Deze notulen worden meteen aan het parlement gepresenteerd of in de eerstvolgende vergadering met gesloten deuren, zodat die goedgekeurd kunnen worden.