“STVS moet proberen marktleider te blijven”

“STVS moet proberen marktleider te blijven”

De Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is van de samenleving en niet van een politieke partij of toevallige regering. Dit zegt de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B in zijn felicitatieboodschap aan de STVS. Het televisiestation viert vandaag 20 oktober 2020 zijn 55-jarig bestaan.

“Als voorziter van DNA kan ik de verwachting uitspreken dat de STVS een professioneel, onafhankelijk en een niet-gepolitiseerd tv-station is, dat de samenleving voorziet van objectief nieuws, educatieve informatie en entertainment.” De parlementsvoorzitter zegt dat de STVS moet streven om marktleider te blijven in het produceren en vertonen van Surinaamse en regionale tv-producties van hoogwaardige kwaliteit, door gebruik te maken van de nieuwste technologie.

De assembleevoorzitter weet dat het geen gemakkelijke opgave zal zijn. Hij heeft er het volste vertrouwen in, dat onder de nieuwe leiding van de pas aangetreden directeur Raoul Abisoina, samen met het personeel dat werkt aan een goede verstandhouding met sponsors, kijkers en de overheid, er een nieuw tijdperk aanbreekt voor de STVS.

“Na wan Sranan sani. Laten we nooit meer ervaren dat we twijfelen aan de objectiviteit van het station. Als het van ons allen is, dan zal het ongeacht van waaruit we dienen,  het Surinaamse blijven,” heeft de voorzitter de aanwezigen bij de STVS voorgehouden.

De televisie werd in 1958 voor het eerst in Suriname uitgetest bij de firma Kersten. Op 24 februari 1964 richtte de Surinaamse regering de STVS op en gaf de opdracht tot de bouw van een studio. De reguliere uitzendingen zijn gestart op 20 oktober 1965. Frits Pengel is de eerste directeur geweest.

<< Terug naar berichten