ABOS vindt gehoor bij De Nationale Assemblée

ABOS vindt gehoor bij De Nationale Assemblée

De Algemene Belangen Organisatie Suriname (ABOS) heeft op 24 juni 2021 een petitie overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B. In de petitie is er aandacht gevraagd voor:

  1. Domeingrond zoekende
  2. Benadeelden domeingrond
  3. Grond problematiek
  4. Jarenlang afwachting van grondbeschikkingen
  5. Mogelijk spandiensten qua grondaanvragen binnen het ministerie

In de petitie voorgelezen door Martin Atencio, voorzitter van de ABOS, wordt er aandacht gevraagd voor burgers die worden ontruimd door de dienst der domeinen ondanks zij een geldige bereidverklaring hebben.

“Burgers bedelen tot nu toe voor hun overdracht met verdeling. Zelfs een kleine ondernemer moet het ontberen, ondanks haar duur betaalde ondernemingsplan welke door het ROGB wordt opgeëist en welke zei ook heeft ingediend. En zo kunnen wij aan één stuk doorgaan, terwijl politici, kapitalisten, Chinese multinationals jaar in jaar uit zich bevoordelen en verrijken met hectares gronden en concessies binnen een mum van tijd. Dit terwijl burgers jaar in en jaar uit tevergeefs bedelen voor een stuk grond van 300 vierkante meter”, luidt een passage uit de petitie.

De parlementsvoorzitter zegt net als de ABOS ook te willen gaan naar een duurzame oplossing voor deze groep. “Dingen die scheef zijn gegroeid in jaren, kunnen we niet in één dag oplossen, maar ik wil u spoedig uitnodigen”. Voorzitter Bee zegt uiterlijk maandag de begrotingsbehandeling en het Herstelplan te willen afronden. Hij heeft het bestuur van de ABOS uitgenodigd voor dinsdag 29 juni 2021 voor een gesprek. “Zo gaan we de zaken niet kunnen oplossen, we moeten zitten en naar een oplossing zoeken”, zegt voorzitter Bee. Het ligt in de bedoeling ook een vertegenwoordiger van het ministerie Grondbeleid en Bosbeheer erbij te halen.

Klik hier voor de petitie.

<< Terug naar berichten