• Home
  • Nieuws
  • Academische week afgesloten met: “De rol van het parlement als hoogste orgaan van staat”

Academische week afgesloten met: “De rol van het parlement als hoogste orgaan van staat”

Academische week afgesloten met: “De rol van het parlement als hoogste orgaan van staat”

De leden van De Nationale Assemblee (DNA) hebben op de laatste dag van de Academische week, 11 maart 2022, gediscussieerd over de rol van het parlement als hoogste orgaan van staat. Met de deer Hugo Fernandes Mendes als inleider, is de Academische week afgesloten.

In het eerste dagdeel is de spreker ingegaan op het onderwerp; “De functie van DNA als hoogste orgaan in relatie tot de andere machten”. Het tweede dagdeel ging over de rechten van de DNA ten opzichte van de regering en de wijze waarop daarvan gebruikt kan worden gemaakt. Het was een interactieve sessie waarbij de leden hun zienswijze konden delen en of vragen stellen.

Er is voornamelijk gesproken over:

•          (Wijziging van) de grondwet

•          Herinvoering van de figuur van de minister president

•          De relatie van DNA en andere organen

“We zijn een wetgevingsinstituut en dat betekent dat de kwaliteit die we leveren aan wetgeving moet voldoen aan de hedendaagse eisen en dat kunnen we pas doen als we daarin gaan investeren. Waarnaar we zeker moeten kijken is hoe de wetgeving te toetsen”, zegt de voorzitter van de DNA, Marinus Bee MSc. LL.B.

Het politiek college, ondersteund door de griffie zijn voor de parlementsvoorzitter en de vicevoorzitter, drs. Dew Sharman even belangrijk en moeten in balans staan met elkaar.

Het is de bedoeling dat de Academische week elk jaar wordt georganiseerd. “We gaan evalueren en leren om het in jaar twee beter te doen”, zegt de parlementsvoorzitter over het event.

Waarnemend voorzitter drs. Dew Sharman, heeft namens Bee, de Academische Week afgesloten. Hij is ook van mening dat Academische Week voor herhaling vatbaar is.

<< Terug naar berichten