Assemblée delegatie naar ACP-vergadering in Haïti

De parlementariërs drs. André Misiekaba (delegatieleider) en Jenny Warsodikromo, beide van de NDP, participeren op 19 december 2017 aan de 48th Session of the ACP Parliamentary Assembly and de 34th ACP-EU Joint Parliamentary Assembly in Port-Au-Prince, Haïti. Assembleelid drs. Dew Sharman heeft wegens omstandigheden voor deze dienstreis afgezegd.

Deze vergadering heeft tot doel om de gekozen vertegenwoordigers van de Europese Unie (de leden van het Europees Parlement) en de gekozen vertegenwoordigers van landen in Afrika, het Caribisch gebied en de Pacific (ACP-landen), die de Cotonou overeenkomst hebben getekend bij elkaar te brengen. Er zal over diverse issues de ACP-EU landen rakende, gesproken en gedebatteerd worden. Zo komen bijvoorbeeld onderwerpen zoals de rol van natuurlijke hulpbronnen, duurzaam toerisme en economische groei, aan de orde. 

Voor DNA is het belangrijk om aan deze vergadering deel te nemen om samen met collega’s van de ACP gezamenlijke standpunten te bepalen voor de samenwerking met elkaar en andere EU-landen. De delegatie zal zich voornamelijk richten op zaken die te maken hebben met de toekomst van Suriname.

Deelname is voor Suriname van belang om effectief te participeren en standpunten door te geven

met betrekking tot de visie van het land. Het parlement is al lang lid van deze organisatie en zal eventueel visies en ideeën meenemen en kijken hoe die op zowel nationaal gebied als in wetgeving geïmplementeerd kunnen worden.

<< Terug naar berichten