Hernieuwbare energiebronnen één van de onderwerpen ACP - EU meeting in Roemenië

Hernieuwbare energiebronnen één van de onderwerpen ACP - EU meeting in Roemenië

Van 13 tot en met 20 maart 2019 wordt de 53ste sessie van de ACP parlementaire Assemblée en de 37ste sessie ACP-EU joint parliamentary Assembly gehouden in Sinaia, Roemenië. Suriname zal participeren tijdens de ACP - EU joint Parliamentary Assembly. De delegatie van De Nationale Assemblée bestaat uit de leden: drs. André Misiekaba (delegatieleider), Paul Somohardjo en Rudolf Zeeman.  

Tot de ACP behoren de Afrikaanse, Caribische en Pacifische landen, die gecategoriseerd zijn als ex-koloniën van Europese landen. Tijdens de conferentie zal er gesproken worden over de volgende onderwerpen:

  • Economische modellen verenigbaar met de klimaatverandering
  • De mogelijkheden van hernieuwbare energiebronnen om duurzame economische ontwikkeling tot stand te brengen in de ACP-landen, voornamelijk in afgelegen gebieden.
  • Het verminderen van het aantal niet schoolgaande kinderen, adolescenten en jongeren in ACP- landen.
  • Verslag van de 17de regionale bijeenkomst in Suriname van 28 februari tot 2 maart 2019

Er zal door de ACP-EU landen gediscussieerd worden over specifieke punten ter verbetering van de economische situatie in de landen, om vervolgens duurzame ontwikkeling teweeg te brengen en het verkrijgen van meer inzicht in de economische ontwikkelingen van ACP - landen met betrekking tot beleid.

<< Terug naar berichten