Delegatie chinees politiek adviesorgaan bezoekt De Nationale Assemblée

Delegatie chinees politiek adviesorgaan bezoekt De Nationale Assemblée

Een delegatie van het politiek adviesorgaan in de Volksrepubliek China, onder leiding van de vicevoorzitter de heer Shao Hong, vertoeft van 3 tot en met 5 april 2019 in Suriname ter versterking van de bilaterale relatie tussen de Republiek Suriname en de Volksrepubliek China.

In verband hiermee is er op donderdag 4 april 2019 een beleefdheidsbezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Simons en de vaste parlementaire commissie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De 13th National Committee of the Chinese People’s Consultative Conference (CPPCC), is een politiek adviesorgaan in China dat bestaat uit afgevaardigden van een reeks politieke partijen, organisaties en onafhankelijke leden.

Ondanks het feit dat Suriname en China geografisch ver van elkaar liggen bestaan er hechte banden tussen beide landen, zegt DNA – voorzitter Jennifer Simons. Volgens de voorzitter is China een voorbeeld van hoe de armoede te overbruggen, terwijl Suriname een voorbeeld is van diversiteit. Suriname vindt het belangrijk om goede relaties te onderhouden met de landen van herkomst van het volk.

China is niet alleen een wereldleider geworden, maar ook een land dat andere naties ondersteunt. Ook de contributie naar de wereld toe inzake klimaatverandering is prijzenswaardig. Van de commissie van Buitenlandse Zaken in de DNA waren aanwezig: drs. André Misiekaba, Silvana Afonsoewa, Grace Watamaleo, Chandrikapersad Santokhi, dr. Gregory Rusland en drs. William Waidoe.

<< Terug naar berichten