Mevrouw Simons ontvangt Lucella Campbell van IPPF

Mevrouw Simons ontvangt Lucella Campbell van IPPF

Op vrijdag 14 augustus 2015 heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée mevrouw Jennifer Geerlings-Simons een onderhoud gehad met mevrouw Lucella Campbell, program manager van het International Planned Parenthood Federation (IPPF)en directeur van Stichting Lobi Nensy Bandhoe. Tijdens dit gesprek is onder andere gesproken over seksuele- en reproductieve gezondheidszorg. De zorg die alles te maken heeft met voortplanting, behoeft uitbreiding geeft de voorzitter aan. Om dit te kunnen doen moet een goed onderbouwd project ontwikkeld worden.

Mevrouw Campbell vond het nodig om met de voorzitter te praten omdat zij als sleutelpersoon, die midden in de samenleving staat, een goed beeld heeft van wat zich in onze samenleving afspeelt. De program manager is in Suriname voor een intensief vierdaags werkbezoek aan Stichting Lobi.

Tijdens het onderhoud is onder meer gesproken over het belang van anticonceptie en abortus die nog steeds veel voorkomt. Mevrouw Simons merkt op dat jongens vaak niet bij worden betrokken. Meisjes worden al vroeg geleerd dat zij later moeder worden terwijl jongens er vaak niet bewust van worden gemaakt. De assembleevoorzitter stelde voor om gebruik te maken van bijvoorbeeld kinderprogramma’s om die bewustwording zo vroeg mogelijk mee te geven.

<< Terug naar berichten