UNFPA-directeur bij DNA voor onderhoud

UNFPA-directeur bij DNA voor onderhoud

Mevrouw Sheila Roseau, directeur van het bevolkingsfonds van de Verenigde Naties voor het Caribisch Gebied heeft op vrijdag 15 augustus 2014 een onderhoud gehad met waarnemend voorzitter van DNA,  Mevrouw mr. Ruth Wijdenbosch. Tijdens het onderhoud is onder meer van gedachten gewisseld over de participatie van vrouwen in de politiek.

Roseau heeft verder van de gelegenheid gebruik gemaakt om Suriname te interesseren voor het Undef programma, het fonds voor democratie van de VN, dat onder meer projecten steunt ter bevordering van democratische processen. Hoewel DNA al bezig is met een campagne om meer vrouwen te interesseren in de politiek heeft mevrouw Wijdenbosch aangegeven dat participatie aan het Undef programma kan worden bekeken.

De directeur heeft de waarnemend voorzitter ook geïnformeerd over de Internationale Conferentie over Bevolking en Ontwikkeling (ICPD). Op 23 september 2014 wordt in New York de 29ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties gehouden, de bijzondere zitting over de follow-up van het actieprogramma van de ICPD na 2014. De speciale bijeenkomst biedt onder meer een kans voor regeringen om de relevantie van het actieprogramma van de ICPD dat in 1994 in Cairo is aangenomen door 179 regeringen te bevestigen. Suriname is ook uitgenodigd voor deelname aan deze conferentie.

<< Terug naar berichten