Vicevoorzitter DNA ontvangt topatleten

Vicevoorzitter DNA ontvangt topatleten

De vicevoorzitter van De Nationale Assemblée, de heer Melvin Bouva, heeft op maandag 1 augustus 2016 bezoek gekregen van de topatleten Jurgen Themen en Sunayna Wahi. Het duo, dat in de Verenigde Staten van Amerika studeert, is gereed voor de Olympische Spelen 2016. Deze internationale sportmanifestatie wordt van vrijdag 5 tot en met zondag 21 augustus 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië, gehouden.

Tijdens het beleefdheidsbezoek hebben de sporters aangegeven, dat er meer structuur moet komen binnen de sport. Met het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, de sportbonden en scholen moeten er goede afspraken worden gemaakt. Dit is vooral nodig voor schoolgaande sporters, die Suriname in het buitenland moeten vertegenwoordigen. De atleten hebben verder aangegeven, dat de sport in Suriname beter ontwikkeld kan worden als die niet alleen als recreatie wordt gezien. Het binnenhalen van beurzen is één van de vele voordelen die het sporten biedt.

Volgens vicevoorzitter de heer Bouva moet een sportwet worden voorbereid om het reilen en zeilen binnen het sportgebeuren in Suriname te regelen.

<< Terug naar berichten