Voorleeskampioenen brengen bezoek aan DNA

Voorleeskampioenen brengen bezoek aan DNA

De Voorleeskampioenen van 2014 hebben op vrijdag 8 augustus samen met hun ouders/ verzorgers en begeleiders een bezoek gebracht aan De Nationale Assemblée (DNA).

Parlements voorzitter, mevrouw Jennifer Geerlings – Simons, heeft de kinderen toegesproken. Zij heeft zelf ook een boek in ontvangst mogen nemen. Na de toespraak van de voorzitter zijn de kampioenen in de gelegenheid gesteld om gebruik te maken van de nieuwe microfoons die recentelijk in de vergaderzaal van DNA  zijn geplaatst. Nadat de voorzitter de verschillende kampioenen het woord heeft gegeven, hebben enkele kinderen een stukje uit een boek voorlezen.

De kinderen hebben speciaal een lied gemaakt en gezongen voor Suriname, DNA en mevrouw Simons. Als dank voor de ontvangst, heeft één van de kampioenen namens de groep een boek overhandigd aan de voorzitter.

De Nationale Voorleeskampioenschappen worden georganiseerd door Stichting Projekten in samenwerking met de Nederlandse Taalunie. Het doel is om het voorlezen te stimuleren, omdat dit voordelen heeft voor studerende kinderen.

<< Terug naar berichten