Wederopstart contact tussen parlementen Suriname, Aruba, Curaçao en Sint Maarten

Wederopstart contact tussen parlementen Suriname, Aruba, Curaçao en Sint Maarten

DNA-voorzitter Marinus Bee MSc. LL.B en de heer Edgard Vrolijk, parlementsvoorzitter van de Staten van Aruba, hebben op maandag 7 februari 2022 een virtueel kennismakingsgesprek gehad. Dit kennismakingsbezoek vloeit voort uit afspraken die de parlementen hebben opgenomen in het contactplan dat in februari 2019 is getekend. Daarin is onder andere opgenomen dat jaarlijks het contact tussen Suriname, Aruba, Curaçao en Sint Maarten onderhouden zal worden.

Voorzitter Bee heeft aangegeven dat het contact door Covid-19 uitdagender is geworden en nu wederom opgepakt moet worden. In eerste instantie zal het contact met Aruba opgestart worden en in een later stadium met Curaçao en Sint Maarten. Het beleid zal worden voortgezet, maar met nieuwe inzichten. In een huishoudelijke vergadering zullen besluiten genomen worden omtrent de agendapunten voor een persoonlijke meeting. Op griffiers niveau zal er contact onderhouden worden om de voorgesprekken te plannen die zullen resulteren in de ontmoeting tussen de voorzitters.

Beide voorzitters kijken uit naar diepgaande discussies over projecten die wederzijdse voordelen zullen opleveren voor beide landen. De samenwerking zal op verschillende gebieden zoals agrarische sector, handel, toerisme, samenwerking van luchtvaartmaatschappijen, onderwijs, landbouwopleidingen, arbeid, sport, cultuuruitwisseling en innovatie plaatsvinden.  

<< Terug naar berichten