Voorzitter DNA neemt miniatuur Zeilboot in ontvangst

Voorzitter DNA neemt miniatuur Zeilboot in ontvangst

De Voorzitter van De Nationale Assemblée, mw. drs. Jennifer Simons, heeft van de SORES (Sociëteit Republiek Suriname) één exemplaar van een miniatuur “Lalla Rookh” zeilbootje en plakkaat in ontvangst mogen nemen op 30 april 2013.
Speciaal voor de viering van de Hindostaanse Immigratie zijn er 500 stuks unieke houten miniatuur bootjes handmatig vervaardigd. Deze zullen ten verkoop aangeboden worden aan de gemeenschap.

Het bestuur van de SORES heeft in het kader van 140 jaar Hindostaanse Immigratie een aantal activiteiten in het vooruitzicht. Een hiervan is de “Nationale Baithak Gana”, met gast artiesten uit het buitenland. Ook heeft de SORES zitting in de “Nationale Commissie Hindostaanse Immigratie” waar er ook ondersteuning wordt gegeven aan activiteiten door hun georganiseerd.

De SORES is een rechtspersoonlijkheid bezittende Vereniging, die opgericht is op 25 december 1975. Het doel van deze organisatie is om het sociaal contact tussen haar leden te bevorderen en de beoefening en beleving van kunst, cultuur en wetenschap voor en door haar leden te stimuleren.

Lalla Rookh
Het zeilschip de “Lalla Rookh” was het schip waarmee de eerste Hindostaanse immigranten van het toenmalig Brits- Indië naar Suriname kwamen. Op 5 juni zette de groep bestaande uit 399 immigranten voet aan wal te Fort Nieuw Amsterdam.

“Lalla Rookh, dat “Rode Wang” betekent, is het symbool geworden van de Hindostaanse immigratie in Suriname.

<< Terug naar berichten