Bij oplevering multipurpose kunstgrasveld: “Onderhoud sportaccommodaties noodzakelijk”

Bij oplevering multipurpose kunstgrasveld: “Onderhoud sportaccommodaties noodzakelijk”

“Het Willebrod Axwijk Sportcentrum moet als model dienen als het gaat over onderhoud van sportcentra.“ Dit is de oproep  van de vicevoorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Melvin Bouva MPA LLB, op zondag 9 juni 2019 bij de oplevering van dit multipurpose kunstgrasveld. Vaak wordt geïnvesteerd in sportlocaties, waarna op termijn het onderhoud te wensen overlaat. Dit moet tot het verleden gaan behoren, omdat sport niet alleen goed is voor de gezondheid maar ook zorgt voor ontspanning.

 

“Investeren in de sport betekent investeren in de topsport. Wanneer wij willen dat onze jongeren doorgroeien op wereldniveau, dan zijn samenwerken en investeren in infrastructuur enkele zaken die ertoe bijdragen dat er een goede basis wordt gelegd”, stelt de heer Bouva. Vele Surinamers dromen erover dat zij eens op de televisie de vlag van Suriname zullen zien wapperen op bijvoorbeeld de Wereldkampioenschappen voetbal. Met de investeringen in de sport en haar accommodaties worden stappen gezet om dat niveau te bereiken. De vicevoorzitter garandeert dat er vanuit het parlement altijd aan de regering zal worden gevraagd om geld vrij te maken op de Staatsbegroting voor sport.

 

Naast de diverse voetbalcompetities maken ook scholen in de buurt van het Willebrod Axwijk Sportcentrum voor de gymlessen gebruik van dit terrein. Om de oplevering van het multipurpose kunstgrasveld te vieren heeft het ministerie van Sport- en Jeugdzaken een vriendschappelijke  voetbalwedstrijd georganiseerd die is gespeeld tussen leden van De Nationale Assemblée (DNA)  en de Raad van  Ministers (RvM).

 

 

<< Terug naar berichten