Deskundigen delen inzichten tijdens workshop ‘Wet Arbeid kinderen en Jeugdige Personen’ in DNA

Deskundigen delen inzichten tijdens workshop ‘Wet Arbeid kinderen en Jeugdige Personen’ in DNA

Deskundigen van diverse ministeries hebben op maandag 16 april 2018 tijdens de workshop ‘Wet Arbeid kinderen en Jeugdige Personen’ in De Nationale Assemblée (DNA), hun inzichten gedeeld met de commissie die deze wet voorbereidt. Deze wet houdt in dat kinderen en/of jeugdigen tot en met een bepaalde leeftijd niet meer ingezet mogen worden om arbeid te verrichten.

De Commissie van Rapporteurs die deze wet voorbereidt bestaat uit de leden: mr. Patrick Kensenhuis (voorzitter), Mahinderkoemar Jogi, Ronald Hooghart, drs. Patricia Etnel MPA, Ruchsana Ilahibaks, Carl Breeveld BTh en Silvana Afonsoewa.

Momenteel is de ontwerpwet houdende regels inzake het tegengaan van kinderarbeid en het verrichten van arbeid door jeugdige personen in behandeling bij het parlement.

De commissievoorzitter heeft tijdens de workshop aangegeven, dat statistieken belangrijk zijn om te komen tot wetgeving. Er zullen nog gesprekken gevoerd worden over zaken die nog onduidelijk zijn, zoals leeftijden en spanningsvelden, om te komen tot deze wet. Verder zijn er adviezen gegeven en aanbevelingen gedaan door de deskundigen.

<< Terug naar berichten