DNA betreurt onjuiste informatie de Ware Tijd

De Nationale Assemblée (DNA) betreurt de informatie zoals verschenen in het artikel onder de kop “Ontevredenheid onder DNA-medewerkers” in de Ware Tijd van 14 januari 2016. Bovendien is een foto bij het artikel geplaatst die niet op waarheid berust. De auto's op de foto zijn de privévoertuigen van staf en personeel van DNA die op het terrein geparkeerd staan. Er is geen enkel dienstvoertuig van DNA op de foto te zien.

Het artikel dat bij deze foto hoort heeft hetzelfde karakter als de foto en het onderschrift, waarbij ongeverifieerde uitlatingen zijn gepubliceerd, terwijl niet op de voor dit dagblad gebruikelijke manier is getracht contact te maken met de voorzitter van DNA. Met de griffier van DNA is geen contact gezocht. De leiding van het parlement betreurt de werkwijze. 

DNA is in een proces van verbetering van de kwaliteit en verhoging van de capaciteit van staf en leden. Ook de transparantie wordt, zoals eerder aangegeven, verder vergroot. De begrotingen van DNA zullen vanaf 2016 ook op de website voor de samenleving beschikbaar zijn. 

De Nationale Assemblée hoopt daarmee de samenleving te informeren over het werk van DNA, zodat verdere tendentieuze berichtgeving niet meer hoeft voor te komen.

<< Terug naar berichten