DNA delegatie brengt bezoek aan Georgië

DNA delegatie brengt bezoek aan Georgië

DNA delegatie brengt bezoek aan Georgië

 

Van 07 tot 11 oktober 2013 zal een delegatie onder leiding van de voorzitter van De Nationale Assemblée, mevr. Drs. Jennifer Geerlings-Simons een officieel bezoek brengen aan Georgië in Oost Europa. De uitnodiging is twee jaren terug ontvangen. Na overleg is besloten om dit jaar alsnog een bezoek te brengen aan het land. Suriname heeft een goede band met Georgië. Een groep van Surinaamse studenten heeft een beurs gehad om medicijnen te studeren in Georgië.

 

De delegatie zal onder andere een ontmoeting hebben met de President van het land, de heer Saakasjvili, de Minister President van Georgië de heer Bidzina Ivanishvili, de voorzitter van het parlement van Georgië de heer David USUPASHVILI en enkele andere ministers waaronder Binnenlandse- en Buitenlandse zaken en onderwijs. Ook met de studenten die medicijnen studeren staat een ontmoeting gepland.

 

Voor Suriname is deze ontmoeting heel erg belangrijk omdat wij geïnteresseerd zijn in de vooruitgang van Georgië op gebied van business. Het land is van de 112-de plek naar de twaalfde op de wereld ranglijst geklommen. “Wij willen bespreken en bekijken hoe ze dat hebben gedaan. Welke wetten mogelijk een rol hebben gespeeld en of ze ons daarin mogelijk ondersteuning kunnen geven”, geeft de delegatie leider Simons-Geerlings aan. “The way of doing bussiness.” Daarnaast wilt het land ook dat Suriname ze meer bekendheid geeft in Caricom.

 

De reiskosten worden voor een deel door Georgië gedekt. De delegatie zal volgens een uitgebreid programma worden ontvangen. Op schema staan ook verschillende bezoeken aan onder andere de Schatkist van het Nationaal Museum, Presidentieel Paleis, de oude hoofdstad van Georgië Mtskheta, Jvari klooster (kathedraal Svetitskhoveli) en de State Medical University van Georgië. 

<< Terug naar berichten