DNA delegatie onder indruk Georgië

DNA delegatie onder indruk Georgië

DNA delegatie onder indruk Georgië

De delegatie van De Nationale Assemblee (DNA) die een bezoek heeft gebracht Georgië is onder de indruk van het land. De delegatie leider, DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons is verrast over hetgeen ze hebben gezien. Alle diensten, vanaf het maken van paspoorten, aanvragen van geboorteaktes, identiteitskaarten en registratie van bedrijven, zijn te vinden op een plek. “Wat wij hier hebben gezien is een prestatie die we nergens in de wereld hebben gezien”, stelt de voorzitter. “Alles gebeurt in een grote open ruimte waar werkers en cliënten samen zijn. Er zijn ook mogelijkheden voor zelfservice. Je kan eigen foto te maken en het krijgen van een paspoort duurt niet langer dan vijftien tot twintig minuten. En als je toch langer moet wachten is er een plek waar je kan lunchen en waar kinderen kunnen spelen”, prijst de voorzitter het land. “Het land heeft voor deze services een prijs gewonnen en dat is bijzonder. In het algemeen kan gesteld worden dat Georgië wel iets te bieden heeft op het gebied van de ervaring met het bestrijden van de corruptie, het efficiënter maken van de overheid en de verbeteringen in het onderwijs”, sluit de voorzitter tevreden af. Op schema staat ook een bezoek aan de minister van Onderwijs. Dan hoopt de voorzitter een van de nieuwe scholen te bezichtigen. Daarna gaan ze verder naar een groenten bedrijf. “Wat zij tot nu toe gezien hebben inspireert ons om het land verder te bestuderen en te kijken hoe wij verder met ze kunnen werken.”   

Met de minister van buitenlandse zaken zijn de problemen die Georgië heeft met vluchtelingen in eigen land aan de orde gebracht. Suriname heeft aangegeven dat ze deze issue aan het bestuderen zijn en zullen de informatie doorspelen aan de minister van buitenlandse zaken.

Ook met de president van het land heeft de delegatie een ontmoeting gehad. Georgië heeft graag toegang tot Zuid Amerika en Caribische gebied. Suriname zou het land hiermee kunnen helpen. “Vandaar dat ze Suriname belangrijk vinden. 

<< Terug naar berichten