DNA delegatie particeert in COPA bijeenkomst

DNA delegatie particeert in COPA bijeenkomst

Een delegatie onder leiding van DNA lid Refano Wongsoredjo zal de 11de jaarlijkse bijeenkomst van het Netwerk voor Vrouwelijke Parlementariërs van de Americas bij wonen.  In combinatie met de 12de  Algemene Vergadering van de Parlementaire Confederatie van de Americas (COPA) wordt deze bijeenkomst gehouden van 13 tot 16 oktober in Brasilia, de hoofdstad van Brazilië.

 

Het is een jaarlijkse bijeenkomst die de mogelijkheid schept aan vrouwelijke parlementariërs van de Americas om hun ervaring op het gebied van gelijkheid tussen mannen en vrouwen te delen. Er wordt ook verwacht dat deze groep parlementariërs een actieve rol speelt in het besluitvormingsproces.

Het thema voor de komende jaarlijkse bijeenkomst is 'Vrouwelijke Parlementsleden voor de verdediging van mensenrechten'.

Tijdens deze bijeenkomst zal de electie plaatsvinden van het uitvoerend comité voor de periode 2013 – 2015. Ook zal er speciale aandacht worden besteed aan het identificeren van de belangrijkste prioriteiten en strategieën van de regionale wetgevende agenda voor de rechten van de vrouw en gendergelijkheid. Dit zal plaatsvinden bij de tweede fase van de raadpleging voor vrouwelijke parlementariërs van de Amerikas, in samenwerking met Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de UN-women.

Mevrouw Jennifer Geerlings – Simons,Voorzitter van De Nationale Assemblée, is lid van de executive board voor het Caraibisch gebied en ook Vice Voorzitter van de health comité.  De Voorzitter kan deze vergadering niet bijwonen, vanwege haar bezoek aan Georgië.

De overige DNA leden die deel uitmaken van de delegatie zijn Patrick Kensenhuis en Amzad Abdoel.

 

<< Terug naar berichten