DNA keurt toelating nieuwe Surinamers goed

DNA keurt toelating nieuwe Surinamers goed

In het hoogste orgaan van staat zijn op donderdag 27 oktober 2016 twee naturalisatiewetten met algemene 36 stemmen aangenomen. Met de goedkeuring van deze wetsproducten krijgen 122 personen de Surinaamse nationaliteit.

De voorzitter van De Nationale Assemblée, mevrouw Jennifer Geerlings-Simons, heeft de nieuwe Surinamers gefeliciteerd. Al jarenlang wordt het verzoek gedaan, dat de genaturaliseerde personen op feestelijke wijze worden binnengehaald. Parlementariër Chandrikapersad Santokhi, heeft namens de oppositie zijn felicitaties uitgesproken naar de nieuwe landgenoten. Het lid hoopt dat deze groep zich de regels en cultuur zo snel mogelijk eigen maken. De voorzitter van de commissie belast met de naturalisatiewetten, het lid Grace Watamaleo, en de fractieleider van DOE rekenen erop dat de nieuwe burgers van het land zullen bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname.

De commissie van rapporteurs heeft naast het lid Watamaleo verder bestaan uit de leden: Krishnakoemarie Mathoera, Ruchsana Ilahibaks, Ingrid Karta-Bink, Roché Hopkinson, Djoties Jaggernath en Aida Nading.

<< Terug naar berichten