DNA laat zich informeren over dambreuk Weg naar Zee

DNA laat zich informeren over dambreuk Weg naar Zee

De voorzitter van De Nationale Assemblée mevrouw drs. Jennifer Geerlings- Simons en de voorzitter van de vaste commissie Openbare Werken (OW) de heer Theo Vishnudatt hebben zich op vrijdag 20 februari 2015 omstandig laten informeren over de activiteiten van de regering ten aanzien van de overstroming te Weg naar Zee. De bewoners werden een dag eerder opgeschrikt door een dambreuk met als gevolg wateroverlast. Volgens de bewoners is deze springvloed de hoogste in 20 tot 25 jaar. 

Mevrouw Simons zal nu een verslag van deze spoedbijeenkomst versturen naar de vaste commissies in het parlement van OW, Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer (RGB)  en Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), waarin ze geinformeerd worden  over de laatste stand van zaken. Volgens de parlementsvoorzitter zal indien er vanuit het parlement nog behoefte bestaat, de komende week door de regering, nadere informatie worden gegeven over de situatie.

De DNA-delegatie werd geinformeerd door de ministers Rabin Parmessar van Openbare Werken en zijn collega Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer ( ROGB).

<< Terug naar berichten