Assembleeleden en personeel laten zich onderzoeken op Wereld Diabetes Dag

DNA-leden en personeel laten zich onderzoeken op Wereld Diabetes Dag

In het kader van Wereld Diabetes Dag op donderdag 14 november 2013 heeft de Stichting Diabetes Educatie Suriname activiteiten  op touw gezet voor De Nationale Assemblée (DNA).

Assembleeleden en personeel werden in de gelegenheid gesteld hun gewicht, lengte, bloeddruk en glucosegehalte te meten. De waarnemend Voorzitter van DNA, Ruth Wijdenbosch, hield voor aanvang van de activiteiten een korte toespraak over het belang van een goed beheerste Diabetes Mellitus. Daarin wees ze erop hoe noodzakelijk het is ervoor te zorgen geen slachtoffer te worden van deze sluipende aandoening. “Door een gezonde leefstijl erop na te houden, kan  deze ziekte worden voorkomen. Heb je de ziekte al, dan is het nog belangrijker om deze goed te beheren”,    benadrukte mevrouw Wijdenbosch. De waarnemend Voorzitter maakte er ook melding van dat een gezonde leefstijl hoog op de agenda van DNA staat. Door middel van spotjes, die momenteel via de verschillende televisie- en radiostations gevolgd kunnen worden, komen Assembleeleden in actie. “Wij proberen met een gezonde leefwijze een voorbeeld te geven, o.a.  door zoveel mogelijk te bewegen”.

Het thema voor dit jaar is “Diabetes Educatie en Preventie”. De voorzitter van de Stichting Diabetes Educatie Suriname, Elisabeth Berggraaf, overhandigde twee posters   aan de waarnemend Voorzitter en vroeg haar deze een plek te geven in DNA; de aanwezige parlementariërs kregen een trui en een zweetdoekje van de organisatie.  

 

 

<< Terug naar berichten