Surinaamse delegatie neemt deel aan Masterclasses over de rol van Natuurbeheer in een groeiende economie

Van 3 tot en met 7 april 2017 zal een delegatie met vertegenwoordigers van de overheid en De Nationale Assemblée (DNA) naar Miami afreizen voor deelname aan een vijfdaagse reeks masterclasses over de rol van natuurbeheer in groeiende economieën.

De masterclasses worden verzorgd bij de Florida International University (FIU) in samenwerking met internationale experts op het gebied van duurzaam natuurbeheer. Naast presentaties en veldbezoeken, zullen de voormalige ministers van financiën en energie van Costa Rica presenteren hoe het beleid in hun land is verbeterd naar een duurzame economie. De ministers zullen onder meer ingaan op de redenen die ten grondslag liggen aan de keuzes die zij hebben gemaakt en die hebben geresulteerd in een verdienmodel rondom toerisme dat in de wereld als hét voorbeeld van groene ontwikkeling gezien wordt.

Verder staan er presentaties en case studies op het programma over hoe Suriname zijn voorhoederol in natuurbescherming is kwijtgeraakt in de afgelopen decennia, de verdienmodellen rondom behoud van bos, internationale conventies en diens implicaties voor lokale wetgeving, alsook hoe om te gaan met klimaatverandering en de kansen voor groene groei in Suriname.

Vanuit de DNA nemen de leden Silvana Afoensowa, Asiskumar Gajadien, Roché Hopkinson, Stephen Tsang en Dinotha Vorswijk deel. 

Het seminar met masterclasses wordt volledig gefinancierd door Conservation International Suriname en is onderdeel van het protocol van samenwerking dat op 2 oktober 2015 is getekend met de vaste commissie van Milieu en Klimaatverandering in de DNA. De bedoeling is dat de opgedane kennis tijdens een te houden werksessie van DNA over milieu en klimaat wordt gedeeld met de andere assembleeleden.                                                                

<< Terug naar berichten