DNA-voorzitter in Abu Dhabi voor Summit of Women Speakers of Parliament

DNA-voorzitter In Abu Dhabi voor Summit of Women Speakers of Parliament

De voorzitter van De Nationale Asemblée, mevrouw Jennifer Geerlings-Simons, vertoeft in Abu Dhabi, voor het bijwonen van de Global Summit of Women Speakers of Parliament. Op zondag 11 december 2016 heeft de DNA-voorzitter een ontmoeting gehad met haar collega van het parlement in Abu Dhabi, dr. Amal Al Qubaisi.

Van 12-13 december wordt de internationale bijeenkomst voor vrouwelijke parlementsvoorzitters gehouden onder het thema “United for shaping the future.” De aanwezigen zullen nagaan welke bijdrage vrouwelijke parlementsvoorzitters kunnen leveren in het verenigen van parlementariërs over nationale en politieke zaken, die belangrijk zijn voor duurzame welvaart en veiligheid in een snel veranderende wereld. Thema’s zoals gender ongelijkheid, economische ongelijkheid en onverdraagzaamheid komen ook aan de orde.

Tijdens deze vergadering zal voorzitter Simons als panellid fungeren in de sessie “United to safeguard a healthy planet.” Samengevat gaat deze sessie over het welzijn van de planeet, die een enorme impact heeft op het dagelijks leven. Schone lucht, schoon water en duurzame voedselbronnen dragen bij aan een gezonde planeet. “En als wij de aarde beschadigen, schaden wij onze eigen gezondheid.” Naast mevrouw Simons zitten verder in dit panel de voorzitters van de parlementen uit Fiji, Gabon, Lesotho en Vietnam.

Deze internationale bijeenkomst voor vrouwelijke parlementsvoorzitters is georganiseerd door de UAE Federal National Council (het parlement) en de Interparlementaire Unie (IPU).

<< Terug naar berichten