DNA-voorzitter installeert president en vicepresident

DNA-voorzitter installeert president en vicepresident

President Desiré Delano Bouterse heeft als staatshoofd, voor een tweede termijn van De Nationale Assemblée (DNA) de macht overgedragen gekregen. Hij zal de komende vijf jaar een stevig fundament moeten leggen voor een welzijnssamenleving. De overdracht heeft op woensdag 12 augustus 2015 plaatsgevonden in het NIS. Namens DNA heeft de voorzitter, mevrouw Jennifer Geerlings-Simons, de presidentiële sjerp omhangen voor de president. Simons heeft als voorzitter van de volksvertegenwoordiging aan de president meegegeven dat welzijn van het volk op de eerste plaats staat, terwijl onderwijs en volksgezondheid ook belangrijke voorwaarden zijn voor het leggen van een stevig fundament.

Voor de inauguratie van de president is de nieuwe vicepresident, Michael Ashwin Adhin, beëdigd. Mevrouw Simons heeft de vicepresident veel succes toegewenst in zijn nieuwe ambt en heeft de regeringsleiders op het hart gedrukt dat de volksvertegenwoordigers de regering kritisch zullen volgen. Verder hoopt de voorzitter van het hoogste orgaan van staat dat de productiesector de kansen die het land biedt goed zal benutten.

Na de plechtige Buitengewone Openbare Vergadering zijn de ministers van het nieuwe kabinet beëdigd. Het geheel is afgesloten met het defilé.

<< Terug naar berichten