DNA voorzitter Simons: “Borstvoeding goed voor moeder, kind en economie”

DNA voorzitter Simons: “Borstvoeding goed voor moeder, kind en economie”

Borstvoeding is goed voor het kind, de moeder en de economie van het land. Dit is op maandag 01 augustus 2016 bij de start van de internationale borstvoedingweek in het St. Vincentius Ziekenhuis benadrukt, door de voorzitter van De Nationale Assemblée mevrouw Jennifer Geerlings-Simons. Er is een achteruitgang in het geven van borstvoeding. Die terugval is volgens de DNA-voorzitter gekomen door het economische model waar wij met zijn allen in zitten.

De voorzitter is er voorstander van dat vrouwen op zijn minst de eerste vier maanden thuis blijven met hun kind om borstvoeding te geven. “Wanneer u het begint te doen zult u binnen vijf jaar economisch voordeel merken. Wanneer er en wet is, dat moeders vier maanden thuis mogen blijven met hun kinderen, dan pas kunnen wij de regering adviseren om geen subsidie te geven op babyvoeding. Als de vrouw moet werken, dan moeten wij wel die deviezen uitgeven aan subsidie.”

Mevrouw Geerlings-Simons drukt de overheid op het hart om de Stichting ter bevordering van Borstvoeding in Suriname (Stibosu) niet in de kou gelaten. De regering zal onder andere een bijdrage kunnen leveren met voorlichting via de Nationale Voorlichtingsdienst en geld ter bevordering van borstvoeding opnemen in de begroting van het ministerie van Volksgezondheid.

De borstvoedingsweek duurt van 1 tot 7 augustus 2016. De organisatie ligt in handen van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), Stibosu, het St. Vincentius Ziekenhuis, Pan American Health Organization (PAHO) en het kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef). Het thema dit jaar is: “Borstvoeding een sleutel voor duurzame ontwikkeling.”

<< Terug naar berichten