DNA voorzitter spreekt mensen met gehoorbeperking toe

DNA voorzitter spreekt mensen met gehoorbeperking toe

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), mevrouw Jennifer Geerlings-Simons, heeft op zaterdag 26 september 2015 de dove gemeenschap  toegesproken in het Kennedy Internaat. Mevrouw Simons was er te gast in verband met de herdenking van Wereld Doven Dag, op elke vierde zondag in oktober.

Vorige week heeft DNA de conventie voor mensen met een beperking stilzwijgend goedgekeurd. Op 4 oktober treedt het verdrag in Suriname in werking. Nadat eerder twee personen met een visuele beperking door DNA in dienst zijn genomen volgt binnenkort één met een gehoorbeperking. De beslissing hiervoor is op vrijdag 25 september 2015 in een huishoudelijke vergadering genomen. Deze onthulling deed mevrouw Simons op de bijeenkomst met de dove gemeenschap.

Verder riep de assembleevoorzitter de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting op, om deze groep te ondersteunen. Hoewel deze mensen uit zichzelf hun best doen, is het toch een moeilijke opgave, om het hoofd boven water te houden. Ook de samenleving heeft een taak om deze doelgroep aangenaam te maken.

Mevrouw Simons ontving ook een poster met daarop 10 communicatietips voor horenden. De poster, een initiatief van de stichting Surinaamse Doven Belangen (Sudobe), wordt in de koffiekamer van DNA geplaatst.

<< Terug naar berichten