Eerste Business Women Breakfast

Eerste Business Women Breakfast

In de Ballroom van Hotel Torarica is op woensdag 30 juli 2014 de eerste Business Women  Breakfast gehouden, met als thema: “ Synergie is meer dan de som der delen”. Mevrouw Cornelly Olivieira, zelf ook ondernemer, is de initiatiefnemer van dit evenement. Zij gaf aan dat synergie meer is dan de som der delen, indien vrouwen een bijdrage willen leveren aan de opbouw van dit land.

Het doel van deze breakfast was om vooral zakenvrouwen in een ontspannen sfeer in de gelegenheid te stellen te netwerken. Dit is noodzakelijk  om zich beter te kunnen ontwikkelen als professionele zakenvrouwen. 

In de meeste gevallen doen vrouwen alles alleen maar er is veel meer te bereiken wanneer je zaken samen aanpakt. Volgens mevrouw Olivieira ligt het probleem echter bij het samenkomen of netwerken: vrouwen doen weinig of niets samen, terwijl mannen vaker kunnen netwerken, vanwege bepaalde gezamenlijke activiteiten. 

De samenwerking moet beginnen bij business vrouwen; de tijd van een kleine “hossel” thuis is voorbij. Vrouwen moeten elkaar leren kennen, kunnen spreken over alle zorgpunten om elkaar te kunnen begrijpen en te ondersteunen. Voor vrouwen komt het beter uit om te netwerken op momenten of bij gelegenheden die hun beter uitkomen, omdat zij een ander schema hebben dan mannen. Het zou op een tijdstip moeten gebeuren waarop het een ieder het best uitkomt, bijvoorbeeld ’s morgens, omdat de meeste vrouwen vroeg op zijn.

De voorzitter van De Nationale Assemblée, mevrouw Jennifer Geerlings – Simons, was één van de genodigden. Zij gaf aan dat het vrouwen in de meeste gevallen niet lukt om aan bepaalde activiteiten samen te werken, omdat ze ervoor kiezen om met hun eigen zaken bezig te zijn. Als vrouwen willen samenwerken, moet er een gezamenlijk doel zijn, waaraan iedereen voordelen heeft. Deugden die hierbij horen zijn openheid, eerlijkheid en integriteit. Willen zij in de business stappen, dan moeten vrouwen dat niet doen met een mannelijke houding, maar gewoon vrouw blijven, zodat de vrouwelijke kant van zaken doen ook meegenomen kan worden.

Tijdens dit evenement zijn er ook bloemstukken overhandigd aan enkele vrouwen die met hun business meer dan 50 jaar een bijdrage hebben geleverd aan de Surinaamse samenleving.

<< Terug naar berichten