Geerlings-Simons spreekt nieuwbakken districtscommissarissen toe

Geerlings-Simons spreekt nieuwbakken districtscommissarissen toe

Suriname heeft er nog negen districtscommissarissen bij. Die zijn op woensdag 2 november 2016 geïnstalleerd en benoemd door president Desiré Delano Bouterse. Mevrouw Jennifer Geerlings-Simons, voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), heeft de nieuwbakken districtscommissarissen ook toegesproken tijdens de installatie op het commissariaat te Wanica.

Mevrouw Geerlings- Simons heeft de aanwezigen voorgehouden hoe het idee in het jaar 1987 is ontstaan. In dat jaar heeft Suriname een grondwet gekregen en is er voor het eerst een poging gedaan om het land in te delen. “Daar is de basis gelegd voor burgers om gebruik te maken van het recht om te participeren en om deel te nemen aan het bestuur van het land”, stelt de DNA-voorzitter.

Tijdens het bewind van de toenmalige president Jules Wijdenbosch, is een pilot gestart om de districten te voorzien van eigen fondsen. “We zijn nu vijftien jaar verder en hebben gezien dat wat toen is gezaaid, nu bezig is vruchten te dragen. Ik sta hier bij stil en om het bewustzijn in ons allemaal te laten herleven, dat we nu op een punt staan van een nieuwe ontwikkeling.” Om het belang van de districtscommissarissen aan te geven heeft de parlementsvoorzitter opgemerkt dat een land niet alleen kan worden bestuurd door ministers. De regering is verantwoordelijk voor het nationaal beleid, maar die zal ondersteuning moeten vinden in het regionaal beleid.

<< Terug naar berichten