Geheimhouding comité-generaal opgeheven

Geheimhouding comité-generaal opgeheven

De Nationale Assemblée (DNA) heeft aan het einde van het comité-generaal, die op donderdag 19 juli 2018 is gehouden, besloten om de geheimhouding van deze vergadering op te heffen. Dit betekent dat de informatie die tijdens deze meeting is verschaft met de samenleving zal worden gedeeld. Op agenda heeft gestaan: “Informatie door de regering over het confisqueren van gelden uit Suriname door de Nederlandse autoriteiten.” 

Het parlement heeft uit voorzorg besloten om in comité-generaal te gaan, omdat het geld van een privébank betreft en er mogelijk informatie door de minister van Financiën zou worden verschaft die niet in het openbaar besproken mocht worden.  Na de antwoorden van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft de DNA goedgekeurd dat de informatie publiekelijk mag worden gemaakt.

Parlementsvoorzitter drs. Jennifer Geerlings – Simons zegt dat de geheimhouding is opgeheven, omdat er geen namen van personen zijn genoemd en de informatie niet van dien aard was dat deze niet met het publiek kan worden gedeeld. De vergadering is te beluisteren via de onderstaande link.

<< Terug naar berichten