Inter-American Convention on Serving Criminal Sentences Abroad” aangenomen in DNA

Inter-American Convention on Serving Criminal Sentences Abroad” aangenomen in DNA

De Nationale Assemblée (DNA) heeft met algemene 29 stemmen de ontwerpwet houdende goedkeuring van de “Inter-American Convention on Serving Criminal Sentences Abroad” aangenomen op donderdag 12 juli 2018. 

In dit verdrag is opgenomen dat gevonniste personen, die als vreemdeling in Surinaamse gevangenissen zijn opgesloten, in de gelegenheid gesteld moeten worden om hun straf in het thuisland uit te zitten. Ook Surinamers die in het buitenland veroordeeld zijn moeten hun straf in Suriname kunnen uitzitten. Dit betekent dat de gevonniste persoon moet worden overgebracht.

Voorzitter Simons heeft na de aanname van het wetsontwerp de gemeenschap en de leden van het parlement gefeliciteerd met dit verdrag. De DNA-voorzitter hoopt dat hiermee het werk met de buitenlandse partners op justitieel gebied kan worden versterkt.

De Commissie van Rapporteurs bestaat uit de leden: drs. Rossellie Cotino MSc. (vz), Krishnakoemarie Mathoera MPA., Aida Nading, Ronnie Brunswijk BBA., Keshopersad Gangaram Panday, Carl Breeveld BTh en Guilliano Snip.

 

<< Terug naar berichten