Juridische medewerker DNA maakt goede beurt op Law Moot Competition

Juridische medewerker DNA maakt goede beurt op Law Moot Competition
Vlnr.: Jacintha Asarfi, Fayaz Sharman, Manuela Sijlman

Een delegatie uit Suriname, waaronder Fayaz Sharman, hoofd op de afdeling Juridische Ondersteuning bij De Nationale Assemblée en student aan de FHR School of Law hebben zich van hun beste zijde laten zien op de Internationale Law Moot Competition van de Caribbean Court of Justice (CCJ). Deze prestigieuze activiteit vond op vrijdag 13 maart 2015 voor de zevende maal plaats in Trinidad & Tobago.

Sharman heeft samen met Jacintha Asarfi, Manuela Sijlman en Gina Griffith (team advisor) de FHR School of Law vertegenwoordigd. De vier vertegenwoordigers zijn in de afrondende fase van hun Master International and Comparative Law. Het is de tweede keer dat de FHR School of Law aan deze activiteit heeft deelgenomen.

De FHR School of Law heeft een kleine, maar belangrijke zege kunnen boeken door in haar ronde te winnen van hun tegenstander, de Hugh Wooding Law School, uit Trinidad. Deze school behoort tot één van de meest prestigieuze Rechtenopleidingen in de CARICOM. Hiermee heeft Suriname zijn plaats weten te bemachtigen binnen de top 4 landen met de beste Law Schools van het Caribisch gebied.

Met de Law Moot Competition wordt bewustwording van het CARICOM verdrag gestimuleerd door aankomende juristen de mogelijkheid te bieden om in de rol van advocaat  hun onderzoek- en argumentatievaardigheden in de zetting van CCJ met elkaar te meten.

Dit jaar stond de competitie  in het teken van de vraag van  uitvoerbaarheid in nationale jurisdicties van uitspraken van de CCJ  die betrekking hebben op de uitleg van het CARICOM verdrag.

Aan de Law Moot 2015 hebben afgevaardigden van 8 Law Schools van de CARICOM landen deelgenomen. De “CCJ Challenge Shield” is dit jaar, evenals vorig jaar, gewonnen door de Eugene Dupuch Law School van de Bahamas. 

<< Terug naar berichten