LGBT Legt problemen voor aan PGA Werkgroep DNA

LGBT LEGT PROBLEMEN VOOR AAN PGA WERKGROEP DNA

Vertegenwoordigers van Lesbian, Gay, Bisexueel, Transgender (LGBT) hebben op 6 november een bespreking gehad met de PGA Werkgroep in De Nationale Assemblée. Tijdens de bespreking zijn de problemen waarmee de LGBT zit besproken.

Volgens de delegatie die bestond uit Tieneke Sumter en Anita Kartosemito van Women’s Way Foundation en Kenneth van Emden en Luciën Govaard van Men United, gaat het meer om de acceptatie binnen de samenleving.

Zij voelen zich niet veilig omdat ze van mensen met een andere sexuele geaardheid binnen de samenleving gediscrimineerd en bedreigd worden. De LGBT groep ziet graag dat er meer erkenning en acceptatie komt, maar in het bijzonder wetgeving, zodat zij beschermd kunnen worden.

Met de parlementariërs zijn ook mogelijkheden besproken hoe met mensen die een andere sexuele geaardheid hebben van andere landen, kan worden samengewerkt.

De delegatie heeft gebruik gemaakt van de gelegenheid om de regenboogvlag en enkele truitjes aan de parlementariërs te overhandigen.

Het is nu de taak van de PGA Werkgroep, die zich bezig houdt met  gendergelijkheid en bevolkingsvraagstukken, om na te gaan hoe deze groep door de wet beschermd kan worden.

<< Terug naar berichten