LR Group presenteert “landbouw Masterplan” aan vaste commissie LVV in DNA

LR Group presenteert “landbouw Masterplan” aan vaste commissie LVV in DNA

De LR Group heeft op woensdag 6 november 2019, in de vergaderzaal van De Nationale Assemblee (DNA), een presentatie gehouden voor de vaste commissie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Tijdens deze presentatie is het masterplan met betrekking tot landbouw uiteengezet en besproken.

De LR Group is voornemens jaarlijks 4.2 miljoen liters melk, 2000 ton kippenvlees en 5 miljoen eieren te produceren en af te zetten op de Surinaamse markt. Hiernaast zijn er enkele projecten gepresenteerd die in de toekomst moeten gaan zorgen voor meer werkgelegenheid, niet alleen voor jonge Surinamers maar ook voor Surinaamse landbouwers. Deze zullen vaardigheden op het gebied van landbouw worden bijgebracht. Uiteindelijk zal er gewerkt worden aan de export naar alle Caricom-landen. Na de presentatie heeft de vaste commissie vragen en enkele aandachtspunten besproken met het bedrijf.

De vaste commissie bestaat uit de leden: drs. Amzad Abdoel (voorzitter), Jitendra Kalloe, Hans Sandjon, Ingrid A. Bink, Wendell O. Asadang BSc, Mahinderkoemar Jogi en Rajiv A. Ramsahai.

<< Terug naar berichten