Naturalisatiewetten in eerste openbare commissievergadering behandeld

Naturalisatiewetten in eerste openbare commissievergadering behandeld

In De Nationale Assemblée is een aanvang gemaakt met de openbare behandeling van commissievergaderingen. Dit is gebeurd op donderdag 20 oktober 2016. Tijdens deze vergadering zijn twee naturalisatiewetten behandeld. Bij deze wetten gaat het om 93 personen, die in Suriname woonachtig zijn en Surinamer willen worden. In commissieverband wordt gecontroleerd of zij aan alle voorwaarden voldoen om deze status te kunnen krijgen.

In vrijwel alle landen worden er openbare commissievergaderingen gehouden, waarbij de leden praten met ministers over wetgeving of zaken het departement rakende. Voorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft vaker gezegd dat er een achterstand is van op zijn minst 150 tot 200 wetsproducten die ons land op een ander spoor moeten brengen. Ondanks er veel wordt vergaderd zal als het werktempo niet wordt aangepast, het parlement niet in staat zijn om die achterstand binnen een jaar of twee in te lopen.

De openbare commissievergaderingen worden de komende periode geleid door de DNA-voorzitter zelf of vicevoorzitter de heer Melvin Bouva. Hierdoor krijgen de commissievoorzitters de ruimte om zich aan deze nieuwe situatie aan te passen, zegt de parlementsvoorzitter. Dit traject zal worden geëvalueerd. “Het is een nieuw traject en ik ben blij dat wij er zijn. Ik hoop dat wij hiermee het tempo kunnen verhogen”, zegt de DNA-voorzitter.

 

<< Terug naar berichten