Officiële startsein gegeven voor herbouw parlementsgebouw

Officiële startsein gegeven voor herbouw parlementsgebouw

De eerstesteenlegging voor de herbouw van het parlementsgebouw heeft op maandag 4 november 2019 plaatsgevonden. De gebouwen komen te staan op de hoek van de Henck Arronstraat en Grote Combeweg, op het terrein van het voormalig parlementsgebouw dat op 1 augustus 1996 is afgebrand.

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Simons, typeert deze dag als een zeer belangrijke dag. Op verschillende momenten heeft de DNA geprobeerd om dit gebouw te herbouwen. Financiering voor de herbouw is ondanks vele discussies eerder niet gelukt, zegt de assembleevoorzitter. Na 2010 is het werk wederom opgepakt. Via het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zijn er verschillende architecten uitgenodigd voor diverse gesprekken. De bouw gaat na goedkeuring van het wetsontwerp van start.

Financiering

Het project is medegefinancierd door de Interamerican Development Bank (IDB). De herbouw van de DNA wordt uitgevoerd door de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en zijn werkarmen zijn belast met de coördinatie en de uitvoering. Na het officiële gedeelte heeft de onthulling van een projectbord plaatsgevonden.

Voor meer foto's klik op de onderstaande link.

<< Terug naar berichten