Parlement keurt Decreet Arbeidsinspectie goed

Parlement keurt Decreet Arbeidsinspectie goed

De dienst Arbeidsinspectie beschikt na 34 jaar over een gewijzigde wet Decreet Arbeidsinspectie. Op donderdag 26 januari 2016 heeft De Nationale Assemblée (DNA) het Decreet met algemene 39 stemmen aangenomen.

Na de aanname van de ontwerpwet heeft parlementsvoorzitter mevrouw Jennifer Geerlings-Simons haar felicitaties overgebracht. Dit is één van de wetten die het arbeidsklimaat beter moet regelen.

Op 1 maart 2017 herdenkt de dienst Arbeidsinspectie haar 70-jarig bestaan. De voorzitter van de Commissie van Rapporteurs, het lid Silvana Afonsoewa, heeft aan de regering gevraagd er alles aan te doen om de dienst in verband met het 70-jarig bestaan in het nieuwe gebouw te accommoderen. “Een gezonde beroepsbevolking is de voornaamste voorwaarde in de ontwikkeling van Suriname. Dit zal pas mogelijk zijn als de arbeidsinspectie eerst zelf gezond wordt gemaakt”, stelt de commissievoorzitter.

Minister Soewarto Moestadja van Arbeid heeft aangegeven, dat het gebouw op korte termijn gereed is. De Commissie van Rapporteurs bestaat verder uit de leden Dew Sharman, Stephen Tsang, Diana Pokie, Aida Nading, Djoties Jaggernath en Jennifer Vreedzaam.

<< Terug naar berichten