Parlement vergadert met districtsraden

Parlement vergadert met districtsraden

De voorzitter van De Nationale Assemblée, mevrouw Jennifer Geerlings-Simons, heeft samen met de vaste commissies van Regionale Ontwikkeling en Lagere Organen een bespreking gehad met de districtsraadsleden (dr-leden) uit  Paramaribo, Commewijne, Wanica en Para. Deze bijeenkomst onder leiding van voorzitter Simons heeft op woensdag 31 augustus 2016 plaatsgevonden.

Voorafgaand aan de besprekingen zijn de dr-leden rondgeleid door het parlementsgebouw waarna de knelpunten die zij tijdens het uitoefenen van hun werkzaamheden ervaren, besproken.  Verder heeft voorzitter Geerlings-Simons de website aan de dr-leden gepresenteerd en informatie verstrekt over het parlementaire werk.

Wijziging van de wet regionaal bestuur is tijdens het onderhoud ook aan de orde gekomen. Volgens voorzitter Simons zal met de huidige wetgeving het decentralisatieproces niet helemaal tot zijn recht komen. “Hier moet verandering in komen”, stelt de DNA-voorzitter.

De voorzitter van de vaste parlementaire commissie Lagere Organen, het lid Patrick Kensenhuis, merkt op dat er binnen de organen behoefte is aan training. Binnenkort zal de commissie haar eerste verslag presenteren aan De Nationale Assemblée. Afgesproken is dat de districtstsraadsleden van de overige districten ook de gelegenheid zullen krijgen om met het parlement te vergaderen.

 

<< Terug naar berichten