Parlementaire betrekkingen Suriname en Guyana worden beter

Parlementaire betrekkingen Suriname en Guyana wordt beter
Voorzitter Simons tekent het gastenboek van het parlement van Guyana.

Het bezoek welke een Parlementaire delegatie van De Nationale Assemblée (DNA) heeft gebracht aan het Parlement van Guyana moet de betrekkingen tussen beide parlementen verbeteren. De delegatie stond onder leiding van Jennifer Geerlings-Simons en is van 24 tot 27 oktober in Guyana geweest. Met dit bezoek is het de eerste keer in de geschiedenis waarbij beide parlementen een ontmoeting hebben gehad. Voor DNA voorzitter was dit bezoek noodzakelijk, omdat een hechte band tussen de twee parlementen eventuele misverstanden tussen de twee landen kan helpen minimaliseren.

Tijdens het bezoek heeft de Surinaamse delegatie samen met de Guyanese delegatie mogelijkheden bekeken om na te gaan hoe beide landen vraagstukken over migratie, criminaliteit en kennisoverdracht aangepakt kunnen worden. Het ligt in de bedoeling dat de voorzitter van het Guyanese Parlement,  Raphael Trotman, in 2014 samen met een delegatie een bezoek brengt aan DNA. Dan zullen verdere afspraken gemaakt worden hoe concreet samengewerkt zal worden.

De delegatie heeft verder ook een bezoek gebracht aan President Donald Ramotar , premier Samuel Hinds, de oppositie leider David Granger, enkele ministers en de leider van Alliance For Change ( AFC ).

<< Terug naar berichten