Parlementaire delegatie bezoekt Merian Goudproject

Parlementaire delegatie bezoekt Merian Goudproject

Een delegatie van De Nationale Assemblée (DNA), onder leiding van de heer Rabindre Parmessar, heeft in het weekend van 23 en 24 januari 2016 een oriëntatiebezoek gebracht aan het Merian Goudproject in het Paramaccaans gebied. De goudmijn zal naar verwachting later dit jaar een aanvang maken met de commerciële productie van goud.

De delegatie bestond verder uit de leden: Carl Breeveld, Patrick Kensenhuis, Ingrid Karta-Bink, Erwin Linga, Wendell Asadang, Aida Nading, Rudolf Zeeman, Rossellie Cotino, Remi Tarnadi en Glenn Sapoen. De leden van de Paramaccaanse Onderhandelings Commissie (POC) en het Traditioneel Gezag van de Paramaccaanse Gemeenschap hebben ook deelgenomen aan het bezoek.

De algemeen directeur van Surgold, de heer Adriaan van Kersen, heeft een

presentatie gegeven over de voortgang van het project, de werving van personeel en de samenwerking tussen Staatsolie Maatschappij Suriname NV en Surgold. Er is ook gesproken over hoe de lokale gemeenschap voordelen kan halen uit de nieuw op te zetten goudmijn in het gebied.

Na de presentatie heeft de delegatie een rondleiding gekregen over de faciliteiten, de bouwplaats, de mijn en residudammen. Later op de dag zijn het parlement, het POC en het Traditioneel Gezag in de gelegenheid gesteld, om op een informele manier met elkaar en de lokale Surgold-medewerkers van gedachten te wisselen.

De algemeen directeur van Surgold heeft het bezoek van de parlementaire delegatie, het POC en de Traditionele Gezagsdragers zeer gewaardeerd. Het onderhouden van een duurzame relatie met de overheid en de lokale gemeenschap is belangrijk voor het bedrijf, zegt van Kersen.

 

<< Terug naar berichten