Parlementariërs geven het goede voorbeeld over gezonde leefstijl

Parlementariers geven goede voorbeeld gezonde leefstijl

Om de samenleving bewust te maken over hoe een gezonde leefstijl op na te houden heeft De Nationale Assemblée (DNA) in samenwerking met UNDP en PAHO een mediacampagne opgestart. De campagne bevat korte media boodschappen die gaan over gezonde leefstijl. In deze korte boodschappen geven parlementariërs het voorbeeld aan de rest van de gemeenschap over hoe een gezonde leefstijl op na te houden. Op woensdag 23 oktober zijn de boodschappen tijdens een persconferentie in DNA overhandigd aan de voorzitter van het Parlement mevrouw Jennifer-Geerlings Simons.

In 2011 heeft de Surinaamse Overheid zich gecommitteerd aan de United Nations’ Declaration on NCDs. NCDs staat voor Non Communicable Diseases (Niet overdraagbare aandoeningen). Dit vanwege het gegeven dat ook in Suriname er toenemende bezorgdheid bestaat over de gevolgen van de NCD’s voor de gezondheid van de bevolking. 

Om gezond te blijven zullen Surinamers meer moeten bewegen en goed letten op hun voeding. De parlementariërs waaronder de vice - voorzitter, mevrouw Ruth Wijdenbosch en de heren Patrick Kensenhuis, Refano Wongsoredjo, Henk Ramnandanlal en Ganeshkoemar Kandhai hebben als voorbeeldfiguur meegewerkt aan dit project. 

<< Terug naar berichten