PGA organiseert bewustwordingsbijeenkomst

PGA organiseert bewustwordingsbijeenkomst

Parlementarians for Global Action (PGA), in samenwerking met leden van De Nationale Assemblée die deel uitmaken van de PGA werkgroep Suriname, organiseren deze week twee bijeenkomsten over discriminatie op basis van seksuele oriëntatie. De besprekingen zijn bedoeld om besprekingen te voeren over de bewustwording, gelijkheid en antidiscriminatie rond Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Intersex (LGBTI). Beide bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 5 maart 2015 en worden gehouden in Torarica (Hal 3).

Als speciale gasten zijn Berta Sanseverino, parlementslid van Uruguay tevens PGA-bestuurslid, en Boris Dittrich van het LBGT-programma van de Human Rights Watch uitgenodigd om een inleiding te geven. Ook vertegenwoordigers van de LBGT-gemeenschap in Suriname zijn uitgenodigd om mee te discussiëren over wetten en acties die assembleeleden zouden kunnen aandragen om gelijke rechten voor iedereen te bevorderen.

Naast Noreen Cheung (voorzitter van de PGA werkgroep Suriname), maken de leden, Hugo Jabini (Lid van de PGA), Mahinderkoemar Jogi, Soetimin Marsidih, Asiskumar Gajadien, Remy Tarnadi, Patrick Kensenhuis, Diana Pokie, Ruth Wijdenbosch, Radjkumar Randjietsingh en Refano Wongsoredjo ook deel uit van de werkgroep.

<< Terug naar berichten