Studenten avond muloschool Albina doen beklag bij DNA

Studenten avond muloschool Albina doen beklag bij DNA

Op maandag 17 oktober 2016 hebben studenten van de avond muloschool in Albina hun beklag gedaan bij De Nationale Assemblée. De studenten zijn misnoegd dat de avond muloschool in Albina is opgeheven en zij door het Ministerie zijn verwezen naar de school te Moengo.

Parlementsvoorzitter mevrouw Jennifer Geerlings-Simons en de assembleeleden Rossellie Cotino, voorzitter van de vaste commissie van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en commissielid mevrouw Grace Watamaleo hebben de problemen van de groep aangehoord.

De studenten afvaardiging heeft aangegeven, dat het om een groep van zestig personen gaat, en de afstand van Albina naar Moengo een grote rol speelt. Voorzitter Simons heeft beloofd deze kwestie te zullen bespreken met de ad-interim Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, aangezien minister Robert Peneux uitlandig is.

Parlementariërs hebben tijdens de openbare vergadering van donderdag 13 oktober 2016 bij het agendapunt Ingekomen Stukken, aandacht voor dit probleem gevraagd. Minister Peneux heeft toen aangegeven, dat het besluit is genomen in het kader van efficiëntie.

<< Terug naar berichten