Surinaams Comité Wereld Gebedsdag brengt bezoek aan DNA - voorzitter

Surinaams Comité Wereld Gebedsdag brengt bezoek aan DNA - voorzitter

Het Surinaams Comité Wereld Gebedsdag onder leiding van mevrouw Rosana Pindon heeft op woensdag 14 februari 2018 een kennismakingsbezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), mevrouw drs. Jennifer Geerlings - Simons. Tijdens dit bezoek is er voornamelijk gesproken over de Wereldgebedsdag op vrijdag 2 maart 2018.

Suriname is dit jaar 65 jaar lid van de wereldwijde organisatie, World Day of Prayer International Committee (WDPIC). Al sinds 2011 heeft het Surinaams Comité het verzoek gedaan om Suriname te kiezen als themaland voor gebed in 2018. Het thema dit jaar is: “Milieu”. Op 2 maart zullen daarom meer dan 170 landen op één zelfde tijdstip bidden voor Suriname. Tijdens de centrale viering in de Basiliek, zullen christenen bij elkaar komen om te bidden voor dit land. Naast het thema milieu, zal er ook voor andere zaken gebeden worden. Verschillende kerken verspreid over het gehele land zullen ook ondersteunen in gebed.

Voorzitter Simons heeft aangegeven, dat er vanuit de DNA zeker aandacht hieraan besteed zal worden. De parlementsvoorzitter zegt verder dat alle hulp gebruikt kan worden. Zeker niet alleen op materieel-, maar ook op geestelijk gebied.

<< Terug naar berichten