Suriname, Aruba, Curaçao en St.Maarten vernieuwen Contactplan

Middels Parlementair Overleg wordt het concept Contactplan tussen Suriname, Aruba, Curaçao en St.Maarten vernieuwd. Dit overleg wordt van 11 tot en met 15 februari 2019 in Suriname gehouden.  Eerder is er al een Contactplan ondertekend, maar vanwege de nieuwe status die de landen hebben binnen het Koninkrijk der Nederlanden is het nodig om het huidige plan te vernieuwen. Curaçao en St.Maarten zijn namelijk verzelfstandigd. De buitenlandse delegatie van Aruba, Curaçao en St.Maarten bestaat uit 26 personen en wordt op 9 februari in Suriname verwacht. 

Naast het ondertekenen van het concept Contactplan hebben de landen onder andere ook hun interesse getoond voor samenwerking op de volgende gebieden:

  • Handel
  • Ecotoerisme
  • Agrarische sector

Tijdens het werkbezoek staan beleefdheidsbezoeken aan president Desiré Delano Bouterse, vicepresident Michael Ashwin Adhin en minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken op agenda. Verder worden bezoeken gebracht aan diverse bedrijven. 

Het Parlementair Overleg wordt afgesloten met de ondertekening van het concept Contactplan gevolgd door een persconferentie.

De commissie van de DNA bestaat uit: drs. Jennifer Simons (voorzitter), Mahinderkoemar Jogi, mr. Patrick Kensenhuis, Dinotha Vorswijk BSc, Roché Hopkinson en mr. Raymond Sapoen. 

De commissie wordt verder ondersteund door een technische staf van de DNA bestaande uit: mr. Agatha Ramdass (substituut-griffier), Geertruida Loseng MBA BA, Nathalie Silvin-Grant, Elaine Sof BSc, Diana Latour, drs. Asna Jairam en Cheryl Kross-Pinas BSc. 

<< Terug naar berichten