Suriname en Coöperatieve Republiek van Guyana ondertekenen Parlementair Contactplan

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), mevrouw drs. Jennifer Geerlings-Simons en de voorzitter van het parlement van de Coöperatieve Republiek van Guyana hon. dr. Barton Scotland ondertekenen op vrijdag 7 oktober 2016 het Parlementair Contactplan in Paramaribo. Dit Contactplan is een uitvloeisel van het bezoek, dat een delegatie van DNA in 2013 heeft gebracht aan het westerbuurland en het tegenbezoek van Guyana aan Suriname in 2015.

Suriname en Guyana hebben als buurlanden op diverse punten een gemeenschappelijke historie, waardoor er ook intensief contact is tussen de burgers van beide landen. Tijdens het bezoek van de Guyanese delegatie aan Suriname is onder andere afgesproken, dat de parlementen jaarlijks met elkaar in overleg zullen treden ter bespreking van diverse vraagstukken, de uitdagingen en kansen van beide landen. Verder is overeengekomen dat de te bespreken onderwerpen steeds in algemeen overleg worden vastgesteld, elk overleg met een verklaring wordt afgesloten en aan de regeringen van beide landen verslag wordt gedaan.

Suriname heeft het Parlementair Contactplan al eerder goedgekeurd. Het parlement van de Coöperatieve Republiek van Guyana is intussen ook akkoord gegaan met dit plan, waardoor beide parlementen tot de ondertekening van het document kunnen overgaan.

Deze overeenkomst wordt op vrijdag 7 oktober 2016 omstreeks 11.15 uur in De Nationale Assemblée ondertekend. De delegatie uit de Coöperatieve Republiek van Guyana komt op vrijdag 7 oktober 2016 in Suriname aan en vertrekt later op de dag.

De Guyanese delegatie bestaat uit:

  1. Hon. Dr. Barton U.A. Scotland, C.C.H., M.P, Speaker of the National Assembly
  2. Mr. Sherlock E. Isaacs, Clerk of the National Assembly
  3. Hon. Winston G. Felix, D.S.M., M.P., Minister of Citizenship
  4. Mr. Adrian V. Anamayah, M.P.
  5. Ms. Deslyn West, Assistant Clerk of the National Assembly
  6. Ms. Jocette Bacchus, Clerk of Committees/Personal Assistant to the Speaker of the National Assembly
  7. Ms. Oneika Walton, Public relations Officer.
<< Terug naar berichten