Vaste commissie DNA bezoekt Stichting Toerisme Suriname

Vaste commissie DNA bezoekt Stichting Toerisme Suriname

Leden van de vaste commissie van De Nationale Assemblée van het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme hebben op vrijdag 22 juli 2016 een werkbezoek gebracht aan de Stichting Toerisme Suriname (STS).

De delegatie onder leiding van de voorzitter van de vaste commissie, het lid Patrick Kensenhuis, is door STS- directeur Jerry A-Kum uitvoerig geïnformeerd over de huidige en toekomstige activiteiten van deze parastatale instelling. Er is onder andere gesproken over het gebrek aan financiën, waardoor het voor de stichting moeilijk haalbaar is om bepaalde delen van haar taakstelling uit te voeren. Het op tijd uitbetalen van de salarissen en de diverse mogelijkheden voor de ontwikkeling van toerisme zijn ook besproken.

Tijdens de bespreking is de hoognodige institutionele versterking aan deze parastatale instelling aan de orde geweest. De stichting heeft reeds stappen hiertoe genomen door organisaties aan te schrijven. In dit kader heeft The Statistical, Economic and Social Research and Training Centre (Sesric) een verzoek voor ondersteuning goedgekeurd.

De vaste commissie onderstreept het belang van onderzoek en data in de ontwikkeling van de toerismesector in Suriname. Op dit punt zijn er al stappen in de juiste richting gezet. De vaste commissie doet op de STS-leiding het beroep de ingeslagen weg voort te zetten en het draagvlak voor de ontwikkeling van toerisme verder te vergroten.

De leden Dewanchandrebhose Sharman, Stephen Tsang, Ingrid Karta-Bink en Frederik Finisie hebben ook deel uitgemaakt van het werkbezoek.

<< Terug naar berichten