Vaste commissie onderwijs DNA bezorgd over situatie op scholen

Vaste commissie onderwijs DNA bezorgd over situatie op scholen

Vaste commissie onderwijs DNA bezorgd over situatie op scholen

Na twee dagen bezoeken te hebben gebracht aan meer dan tien scholen in Paramaribo en Commewijne hebben de leden van de vaste commissie Onderwijs in De Nationale Assemblee (DNA) en andere parlementariërs hun misnoegen kenbaar gemaakt. De volksvertegenwoordigers zijn diep teleurgesteld in de manier waarop aannemers te werk zijn gegaan tijdens werkzaamheden die zij hebben verricht op bepaalde scholen. Openbare School Wintiwai is een van de scholen waar de kinderen door slordig afwerken van aannemers in het puin lessen moeten volgen. De afvoerbuizen van de wasbakken zijn niet teruggeplaatst na gewerkt te hebben aan verhoging van het schoolterrein om het probleem van wateroverlast te verhelpen. Dit maakt dat er water blijft zitten bij de toilettengroep. “Willen wij dat kinderen moeten presteren op school, dan moeten wij ze condities scheppen om in goede omstandigheden onderwijs te volgen”, stelt de parlementariër Joan Dogojo. Ook DNA lid Carl Breeveld heeft zijn bezorgdheid geuit. “Wij kunnen onze kinderen dit niet aandoen. De ondernemers zijn betaald geworden voor de diensten die zij hebben verricht dus moeten zij ook ervoor zorgen dat het werk goed wordt afgerond”, stelt Breeveld. 

Verder hebben de volksvertegenwoordigers ook nog andere problemen geïdentificeerd. Onder andere zijn de leerlingen van kleuter A en B van de Openbare School Charlesburg door gebrek aan lokalen ondergebracht in één lokaal. Dit vinden de parlementariërs geen gezonde situatie omdat het heel moeilijk is om pupillen van twee verschillende niveaus tegelijkertijd te begeleiden. Verder kampen leerlingen en leerkrachten van de verschillende scholen met zeer slechte verlichting, zeer geringe ventilatie, slechte watervoorziening en oud schoolmeubilair.
Ook bij de andere instellingen laat de infrastructuur veel te wensen over. De Parlementariers zijn niet te spreken over het feit dat scholen zo dicht bij het stadscentrum nog met dergelijke problemen te kampen hebben. De commissie gaat de komende weken nog bezoeken brengen aan scholen in Brokopondo en Sipaliwini.

<< Terug naar berichten